[ zeljovan @ 31.10.2010. 11:31 ] @
Pozdrav svim ljubiteljima HD2.
Kao ljubitelj HTC mogu reci da je HD2 odlican telefon sa mogucnostima koje sve pruza, ali imam jedan problem? Kada slikam sa HD2, slike u telefonu mi budu odlicne ali kada ih prebacim na PC i uvelicam na 100% one ne budu ciste. Zelim da vas pitam da li imaju neka posebna podesavanja (a koja ja ne znam ili nisam dobro podesio) da se urade kako bi dobio kristalno jasnu sliku. Nemoguce je da slike sa 5 mpix ne budu jasne na 100%.

Takodje sam uradio par snimaka koji su mi bili "delimicno mutni" kada gledam snimak na PC kao da negde postoji jedna mrlja koja stoji povremeno na snmku, brisao sam oko kamere ali tu nije bilo znacajne promene.

Da li je ovaj moj gore navedeni problem inace nedostatak kod HD2 ili nisu dobro uradjena podesavanja oko kamere, ako neko zna ili ako su vam slike i snimci OK molio mih Vas za pomoc da napisete kako bi znao u cemu je problem. pozz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 31.10.2010. 12:26 ] @
Citat:
zeljovan: Nemoguce je da slike sa 5 mpix ne budu jasne na 100%.


Moguće je, jer kvalitet fotografije zavisi od kvliteta optike, a tečko je govoriti o dobroj optici kod mobilnih telefona.

Ni ja nisam zadovoljan kvalitetom fotografija na Desireu. Desire ima masku sa staklom i ispod nje staklo na samoj kameri, pa ako je i na HD2 tako onda možda pomogne prisanje oba stakla. Ako ne i ako se ta mutnoća pojavljuje povremeno, možda je uslovljena promenom fokusa, što znači da je vrlo blizu senzora i tu nema neke pomoći.
[ zeljovan @ 31.10.2010. 15:30 ] @
Citat:
-V-O-Y-A-G-E-R-: Moguće je, jer kvalitet fotografije zavisi od kvliteta optike, a tečko je govoriti o dobroj optici kod mobilnih telefona.

Ni ja nisam zadovoljan kvalitetom fotografija na Desireu. Desire ima masku sa staklom i ispod nje staklo na samoj kameri, pa ako je i na HD2 tako onda možda pomogne prisanje oba stakla.


Ako ne i ako se ta mutnoća pojavljuje povremeno, možda je uslovljena promenom fokusa, što znači da je vrlo blizu senzora i tu nema neke pomoći.[/quote]

Sta se tice mobilnih telefona i kvaliteta optike ne trazim da bude kao kod photoaparata, znaci poredimo kamere na nivou telefona, imajuci u vidu da sam nedavno prodao Nokiu N95 i da njeni snimci i slike su na 100% ciste i jasne kao dan. Takodje ne mogu da pomislim da postoji tolika razlika u kvalitetu Nokia-HTC, jos uvek se nadam da postoji neko resenje oko poboljsanja slike i snimka, e sada da li je u pitanju Radio Rom ili samo Romovi.... NE ZNAM....

Sta se tice HTC HD 2 on nema nikakvu zastitu na oku kamere mada je redovno obrisem pre slikanja a ujedno mi telefon stoji u orginalnoj torbici gde nestize ni prasina.

Citat:
Ako ne i ako se ta mutnoća pojavljuje povremeno, možda je uslovljena promenom fokusa, što znači da je vrlo blizu senzora i tu nema neke pomoći.


Nije mi jasno ovo oko fokusa i senzora.

pozz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 31.10.2010. 16:54 ] @
Najjednostavnije je da okačiš na imageshack.us neku fotku ili da snimiš neki video na kome će se videti ta mutnina koju spominješ.
[ simtim @ 31.10.2010. 18:00 ] @
U pravu je Voyager. Kvalitet fotografije je uslovljen kvalitetom optike. Porediti HTC i NOKIA telefone je besmisleno jer oba uredjaja imaju totalno razlichitu optiku (NOKIA ima bolju). Neka pravila fizike jos uvek vaze i u sluchaju optike tako da ne mozete ochekivati kvalitet fotografije a da vam je optika na mobilnmom telefonu spakovana u kutijicu 1x1cm.
[ rajco @ 31.10.2010. 18:22 ] @
HTC i dobra kamera ne idu zajedno, srećom da je ovo i najlošiji deo telefona :)
[ zeljovan @ 31.10.2010. 19:57 ] @
Citat:
rajco: HTC i dobra kamera ne idu zajedno, srećom da je ovo i najlošiji deo telefona


Znaci sta se tice nekog kvaliteta slika i snimka da se pozdravim??????????????????
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 31.10.2010. 20:44 ] @
I dalje ne znamo kakav je kvalitet o kom ti govoriš. Možda je kod tebe zaista i prisutan neki problem, a mi te na nevidjeno ubedjujemo da je sve OK :)
[ behemot78 @ 31.10.2010. 22:20 ] @
Citat:
zeljovan: Znaci sta se tice nekog kvaliteta slika i snimka da se pozdravim??????????????????
Ne znam da li ti imas mozda neki konkretan problem - kad vidimo slike znacemo, ali generalno HTC je od osnivanja bio usmeren pre svega na "biznis" korisnike, tj. one kojima je bitan PIM, korporativni mail i sl., a kamera im je bila deveta rupa na svirali, jer jednostavno nije bila preterano bitna vecini korisnika. Promenio sam nekoliko HTC telefona u prethodnim godinama, i moje iskustvo je zasad da je Nokijinih 5 MP uvek bilo bolje od HTC-ovih 5 MP. Ipak, vidim da se u poslednje vreme trude, tako da smo npr. dobili na nekim Android telefonima [email protected] i sl.
[ zeljovan @ 01.11.2010. 05:28 ] @
Ljudi ponavljam, ne ocekujem ja da slika bude extra, aline moze bi biti bolja slika na 100% od telefona Tytan II, a ako je tako sta da radimo, popodne kada dodjem s posla pusticu vam jednu fotku, cisto da bi videli kao primer. POZZ
[ simtim @ 01.11.2010. 12:07 ] @
Zar je toliki problem da okachish neku fotografiju sa tvog uredjaja. Da li si uporedio svoje fotogafije sa onima koji su pravili drugi korisnici HTC HD2 (veovatno ih ima po internetu koliko hocesh). Istrazuj malo i mislim da ces doci vrlo lako do odgovora na tvoje pitanje.
[ zeljovan @ 01.11.2010. 15:05 ] @
Evo kao sta sam i obecao jedne slike a ako treba jos neka... Nije problem, po men je slika mutna....

pozz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.11.2010. 15:33 ] @
Mislim da je i kod mene na HTC Desire i njegovih 5 Mpix isti kvalitet, tako da je to to, barem što se mog iskustva tiče.
[ zeljovan @ 01.11.2010. 17:21 ] @
Katastrofa misleci na kameru, mada kad sam gledao pre kupovine slike koje on slika bile su fenomenalne....

pozz