[ dendic @ 23.05.2013. 12:58 ] @
Ima li ko kakvu ideju za zaradu,ima li kakav server da je njegova instalacija In?Imam prostor,par starijih servera.javnu IP adresu.Web hosting mi daje slabu zaradu,sopstvena info stranica takodje...Moze li se sta integrisati sa kakvim aplikativnim softwerom itd? Sta biste vi pokrenuli ?
[ spredic @ 19.08.2013. 10:15 ] @
In je anonimni webmail server po mogucstvu iza tor mreze (tor hidden services).
ili na regularan internet ali onda ce ti se nakaciti milion korisnika pa ce ti trebati data centar a ne jedan server. ali ljudi vole besplatan email i tu ti treba ogroman storage.
u vreme NSA spijuniranja ko god otvori webmail koji ne spijunira ljude, taj moze da prikupi mnogo korisnika za kratko vreme. ako u tome nadjes neki interes, od reklama pa do neceg drugog, eto ti ideja, nauci da napravis anonimni webmail i eto ti musterija koliko hoces.
ako je moguce, podesi ga da samo kriptovane poruke mogu da prodju kroz filter, tako ces zastititi korisnike i od spam poruka koje naravno sadrze obicne reci i slike pa nece moci da prodju kroz filter. bas me zanima da li postoji takvo filterisanje da samo pgp poruke mogu da dodju u inbox?
[ vladared @ 19.08.2013. 11:34 ] @
Imaš tu mnogo stvari, osim pomenutih, u zavisnosti kakav si programer, može se napraviti i dokument management sistem, možeš da pokreneš svoju firmu koja će raditi web development pa nuditi kao opciju tvoj hosting, možeš da digneš neku zimbru ili tako što, pa eto ti "exchange" na mala vrata... Dakle ima jako mnogo toga što može, samo zavisi znanje i veština prodaje tog istog, jer i hosting bi mogao da radi radnju, kada bi malo više reklamirao... Sada je in i exvivalenti youtubeu, ali tu već treba jači hardware i veoma brzo se popuni prostor, i lako se zaguši link...