[ starwriterbc @ 03.07.2015. 06:57 ] @
Pozdrav!
Ne znam da li je ovo prava rubrika.:) Elem, radim u jednoj maloj ustanovi kulture i kako je kultura uvek na poslednjem mestu vecito kuburimo sa finasijama. Dobili smo 290.000 dinara za nabavku HDD storage-servera na kojem cemo skladistiti digitalizovane-fotografisane stare dokumente i knjige. Sada su mi ti podaci razbacani na nekoliko eksternih hard diskova a ideja je da u jednom serveru/storage budu ubaceni svi ti hard diskovi, i da se preko lokalne mreze iz njega vuku podaci po potrebi...kako zaposleni u ustanovi, tako i istrazivaci koji dolaze kod nas...sa racunara kojima su njima namenjeni. Negde oko 8 racunara pristupalo bi tom storage/serveru.
Gledao sam neke cene servera..izuzetno su skupi....da li imate neki predlog...sta bi se moglo uzeti za te pare a da vrsi funkciju?
Ili da se mozda sklopi jedan racunar koji bi imao ulogu storage-servera...u kojem bi bilo zakaceno oko 4 (eventualno 5) hard diskova..od 1 do 3TB_U toj varijanti, kako sklopiti konfiguraciju...na sta treba obratiti paznju? A da se uklopi u gore navedeni iznos? Hvala.:)
Milan