Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoć oko odabira HDDa

[es] :: Vodič za kupovinu - PC hardware :: Pomoć oko odabira HDDa

[ Pregleda: 669 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Prim
Student
PFOS
Croatia

Član broj: 310562
Poruke: 1
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Pomoć oko odabira HDDa03.01.2013. u 12:38 - pre 137 meseci
Lijep pozdrav svima...

Zamolio bih Vas za malu pomoć jer se baš ne razumijem u diskove, a i nemam od koga čuti na prvu ruku iskustva s dikovima... da ne duljim, ovako:

Kupio bih sata disk kapaciteta 3TB kojeg bih koristio preko dock-a za storage filmova, glazbe, ostalog i koji bih se stalno vrtio tj. downloadao bih stalno na njega preko torenta, i usput gledao filmove direktno s njega preko media playera, a razmišljam i u budućnosti o kupovini media playera Popcorn Hour C-300 pa bih ga ugradio u njega... e sad dvoumim se oko ova dva diska:

http://www.nabava.net/cvrsti-d...tb-64gb-wd30eurs-sata__1381901 dobivam ovakvu informaciju za ovaj model:
"av-gr nije za file storage.
uzmi green ali ga prije toga obavezno spoji na komp i preko wdidle3 aplikacije sredi intellipark jer će ti u protivnom riknut još prije isteka garancije. ja nedavno uzeo 2TB, i u roku od pol dana je imao oko 120 parkiranja, nakon prepodešavanja, mislim da ih nema više od 140 nakon 2 tjedna. osim njega, to sam napravio i na green-ovima od 1TB i 1.5TB jer u protivnom škljocaju svakih par sekundi.
inače, green ljudi masovno koriste za offline storage - kada je disk 99% vremena ugašen, i pali se po potrebi. ako će tebi disk biti upaljen non stop, onda ili moraš napravit ovo šta sam gore napisao, ili uzet neki drugi disk. čini se da su wd red upravo za takve stvari."

ili

http://www.nabava.net/cvrsti-d...isk-3tb-wd30efrx-sata__2357341
"wd red reklamiraju baš za 24/7 rad ali uz potrošnju struje green diskova. šta su točno mijenjali (osim gašenja intelliparka) ne znam.
"less aggressive head parking (no IntelliPark), a configurable Time Limited Error Recovery (TLER), with a default of 7 seconds, optimized IntelliPower disk rotation speeds, and a vibration reduction mechanism. "

Pa me zanima koja je bolja opcija ili imate nekakve druge bolje preporuke.... svaki savijet mi znači, nadam se pozitivnim odgovorima, hvala unaprijed, živili...
 
Odgovor na temu

[es] :: Vodič za kupovinu - PC hardware :: Pomoć oko odabira HDDa

[ Pregleda: 669 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.