Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama

[es] :: Access :: Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama

[ Pregleda: 1541 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 872
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama08.11.2013. u 13:13 - pre 127 meseci
Postovane kolege i prijatelji,jos od ranije mi se pojavljivao ovaj problem prilikom rada sa excel tabelama i nisam imao vremena da se pozabavim njime.Sada sam opet naišao na njega i me vec nervira i zelim da znam razlog. Da opisem problem: Koristim neki html fajl iz aplikacije koja je radjena u VB-u.Taj html fajl prebacim u excel (postoji opcija u samoj aplikaciji-desni klik i export u excel). Sada taj excel fajl linkujem u moj mdb (mora link,a ne import). Napravim MakeTable Query nad tom linkovanom tabelom.Prvi put odradi ok.Ali svaki sledeci put izbaci mi grešku iz naziva teme: numeric field overflow. I neće da prođe sve dok ne otvorim ručno excel fajl (izvorni,ne linkovani) i samo ga zatvorim,bez bilo kakvih izmena. Da li se iko susretao sa istim problemom. Office 2003,Windows XP SP3 je u pitanju (desavalo mi se i u XP SP2-ci). Nemojte da me usmeravate u pravcu: možeš direktno html fajl da linkuješ,ili uradi import i td. Sve to znam,ali želim baš ovaj postupak: link excel tabele,koja je napravljena od html fajla. Rado bih postavio primer,ali u pitanju su poslovni podaci,koji nisu za siru javnost.Kada pokušam da u toj istoj excel tabeli koja ima oko 1500-2000 zapisa,promenim podatke (smanjim na recimo 20-tak,ostale pobrišem) link i upit rade bez problema. Nema praznih polja i znakova,kao ni naših č,š,ć,ž,đ. U napred zahvalan. PS :Popisne liste prodavnica su u pitanju.
Evo da napomenem,da ni ona varijanta sa otvaranjem izvornog excel fajla i zatvaranjem ne pije vodu. Sad nece ni tako,vec moram da zatvorim mdb aplikaciju pa ponovo da je otvorim. Ovo me bas ljuti.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2831



+45 Profil

icon Re: Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama08.11.2013. u 18:26 - pre 127 meseci
Nisam imao takav problem ali evo šta Bili kaže o tome. Možda pomogne. http://support.microsoft.com/kb/815277
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 872
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama08.11.2013. u 21:10 - pre 127 meseci
Evo da odgovorim kako sam resio problem. Najpre da zahvalim Getsbiju na ponudjenom linku. Pokusao sam sa ponudjenim kodom,sa date adrese iz baze znanja,ali nije uspelo.Naime evo sta se desava:Prilikom prebacivanja iz html-a u excel ,u prvom redu ispred naziva kolona stoji &nbsp iliti non-breaking space. Napravio sam jos ranije macro,koji brise taj html entitet (valjda se tako zove). Ali i pored toga,greska se pojavljivala. Medjutim, svi zapisi tekstualnog oblika u izvornoj excel tabeli (dobijenoj iz html-a) su imali ispred prazan prostor tj space pa zatim tekst(naziv artikla recimo umesto:stiropor stoji: stiropor). Pomocu naredbe pronadji i zameni (find & replace) u excelu,pobrisao sam sve to i gle čuda:RADI!!! Samo mi jedna stvar i dalje nije jasna:Kako jednom prodje uspešno,a posle neće. Pozdrav svima,nadam se da će nekome ovo uštedeti vremena,a Getsbiju još jednom veliko hvala na neiscrpnoj želji da pomogne drugima.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Numeric field overflow u radu sa linkovanim excel tabelama

[ Pregleda: 1541 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.