Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ko to prodaje naše diplomske radove i oglašava tu prodaju na svim portalima?

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Ko to prodaje naše diplomske radove i oglašava tu prodaju na svim portalima?

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 34209 | Odgovora: 121 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

brankoivic
Serbia

Član broj: 134403
Poruke: 66
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+2 Profil

icon Re: Ko to prodaje naše diplomske radove i oglašava tu prodaju na svim portalima?13.10.2010. u 12:28 - pre 164 meseci
U Srbiji postoji tržište za sve,pa i za diplomske,seminarske,ispitne i maturske radove.Činjenica da neko ko ima novac tim novcem kupuje ono što ne može ili neće sam da uradi ili napravi i problem je pre svega u potražnji iz koje se automatski javila i ponuda.Neko je ovde pomenuo "autorska prava" - znate šta : ako na sajtovima,forumima i blogovima možete besplatno da skinete operativni sistem,softver svih mogućih proizvodjača i vrsta,filmove,muziku,knjige zašto onda ne bi imali i pristup diplomskim radovima koje je neko napisao pre 5,10 ili 15 godina.U čemu je tu problem.To što je neko dovoljno umešan da takav diplomski rad proda nekom ko nije u stanju da ga sam napiše ili to neće ne znači da je istovremeno i kriminalac - a šta ako mu je to jedan od izvora prihoda,ako je recimo ostao bez posla ?
 
Odgovor na temu

Nedeljko
Nedeljko Stefanović

Član broj: 314
Poruke: 8632
212.200.65.*



+2790 Profil

icon Re: Ko to prodaje naše diplomske radove i oglašava tu prodaju na svim portalima?15.10.2010. u 23:33 - pre 164 meseci
Citat:
brankoivic: problem je pre svega u potražnji iz koje se automatski javila i ponuda.


Problem je u sprovođenju zakona. Ne može se sve nuditi.

Citat:
brankoivic: ako na sajtovima,forumima i blogovima možete besplatno da skinete operativni sistem,softver svih mogućih proizvodjača i vrsta,filmove,muziku,knjige zašto onda ne bi imali i pristup diplomskim radovima koje je neko napisao pre 5,10 ili 15 godina.U čemu je tu problem.


Problem je upravo u tome što to može, a ne bi smelo da može. Da, piraterija je u celom svetu kriminal, pa i po našem zakonu o autorskom i srodnim pravima.

Citat:
brankoivic: To što je neko dovoljno umešan da takav diplomski rad proda nekom ko nije u stanju da ga sam napiše ili to neće ne znači da je istovremeno i kriminalac - a šta ako mu je to jedan od izvora prihoda,ako je recimo ostao bez posla ?


Da, kriminalac je, ne samo zbog kršenja pomenutog zakona, već i zato što je originalnost završnih radova zakonski obavezujuća. To što je ostao bez posla nije opravdanje za bavljenje kriminalom.
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.
 
Odgovor na temu

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Ko to prodaje naše diplomske radove i oglašava tu prodaju na svim portalima?

Strane: << < .. 2 3 4 5 6 7

[ Pregleda: 34209 | Odgovora: 121 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.