[ MILIC @ 29.04.2010. 10:50 ] @
Posto sam ga kupio i mogu da ga koristim sa svim mogucim karticama operatera u svetu imam jedan problem sa JBlend programom koji nije instaliran ali ima ikonu koja kad se aktivira nudi mi da ga downloadujem ili da ga otvorim ukoliko je instaliran. Posle skidanja sa jednog sajta program je upakovan RAR i kad ga odpakujem na kompu ima pun stos drangulija koje ne znam kako da sve to prebacim na HTC. Download sam uradio na kompu preko rapid chare to isto nije moguce ukoliko bi uradio preko HTC-a u WiiFi vezi sa mojim ruterom (posedujem SFR BOX) WiiFii modem ruter.
Znali neko kako to da izvedem. Imam program WIFI remot ulaz tako da u sistem HTC-a mogu da udjem preko kompjutera sa WIFI vezom preko WiFi rutera i da sa kompa ubacim sve sto je potrebno.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 30.04.2010. 00:19 ] @
Ako si instalirao ActiveSync (ima ga na Microsoft sajtu), onda bi trebalo da možeš da vidiš karticu u telefonu kao flash memoriju, pa da tako pristupiš telefonu.

Kojih su extenzija ti fajlovi koje dobiješ kad ih otpakuješ?
[ ninjaz @ 30.04.2010. 00:22 ] @
Jesi li siguran da je to RAR fajl, ili je JAR fajl, samo winrar preuzeo ekstenziju?
[ popusicko @ 30.04.2010. 07:28 ] @
A mozda je obican cab koji samo treba prekopirati na fon i tu ga pokrenuti.
[ MILIC @ 01.05.2010. 09:37 ] @
Evo ovako: kad sam skinuo jblend archive RAR ima 2 777 kb
Kad sam ga odpakovao dobio sam fajl Jblen i kad sam ga otvorio u njemu su bili tri fajla RAR
Jedan ima naziv - Esmartec_jbed_V3.1 - 1 207 kb
Drugi ima naziv - jblend - 2 018 kb
Treci ima naziv - Latest java (archive RAR) 990 kb
E sad kako bih ja to izveo da ubacim u telefon i da mogu da gledam recimo yu tub il rts ili neke filmove ili web cameru sa nekog sajta.
Ili da mi objasnite dali moram i ostale kompresovane fajlove da odpakujem i da ih odpakovane ubacim u telefon.
Ubacivanje u telefon mogu da uradim na nacin sto aktiviram program WiFi remote accée HTC-a i konektijem telefon direktno na moj komp preko mog modem rutera SFR BOX preko windows explorera.
Imam na telefonu i ikonu YU tub sa kojom udjem u YU tub sajt ali to je poseban program.
[ MILIC @ 02.05.2010. 12:46 ] @
Da se nadovezem sa nekoliko slika i pojasnim sta sam odradio ali za dalje bi voleo da mi na osnovu toga objasni kako to da ubacim u HTC HD2 i dali je to sto sam vam pokazao kompatibilno za ovaj telefon ili ne.
http://img197.imageshack.us/img197/1497/jblend.png --- ovo sam skinuo pa sam ga otvorio
http://img571.imageshack.us/i/otvorenfajljblend.png/ --- otvoren fajl, sta posle treba da se odradi ne znam ?????
http://img526.imageshack.us/i/otvorenfajfwindows.png/ ----ovaj deo kompresovan sam otvorio
http://img88.imageshack.us/i/otvorenjblendjavarar.png/ --- ovako izgleda otvoren i sadrzi nesto sto verovatno se ne dira i ostaje kompresovan.
http://img168.imageshack.us/i/otvorenajblendregistrys.png/ -- ovo ne razumem.
Mozda je bolje da ovako prikazem slike nego da ih direktno postavim na topic.

Ovo mi treba da bi mogao da gledam recimo sa Balkanium sajta TV programe uzivo ili sa RTS-a dnevnik ili neke emisije koje se mogu gledati i kasnije a ne direktno.
[ MILIC @ 05.05.2010. 20:17 ] @
Ne bih da komplikujem ali me interesuje imali neko neku ideju sta koristiti za gledanje recimo video snimaka sa RTS-a koje se otvaraju na PC-u sa adobe flash plajerom. I kako da gledam web cam koji se otvara sa Jawom. Sve to bih da gledam i na HTC HD2 telefonu. HTC HD2 telefon od video plajera ima windows video medija player.
[ MILIC @ 17.05.2010. 18:45 ] @
Mozda su pitanja konfuzna ajde da preformulisem opet pitanje:
Sa ovi telefonom mogu da gledam preko WiFi veze direktno RTS preko linka 1 na RTS sajtu (zato sto je instaliran - windows medija player na ovom telefonu) sve ostale opcije gledanja su izvan dometa ovog telefona jer nema instaliran ni real player ni flach plajer ni quick player ni java aplikaciju (JBlend). Skinuo sam neku aplikaciju koja nosi naslov JBlend ali kad je instaliram pojavi se ime BIlibord kao naziv aplikacije i ekran je potpuno beo kad se instalira. Ako je nekom nesto pojasnjeno meni je to spansko selo. Mozda bi mi pomoglo nekoliko saveta o instaliranju pojedinih aplikacija kao sto je recimo JBlend.
Hvala unapred onima koji bi mi pomogli.
[ Flo33 @ 03.06.2010. 22:50 ] @
Jblend nije ništa drugo do java launcher. Znači kada instaliraš nešto u javi, programi se nalaze u jblendu. On dolazi sa fabričkim romom. A za gledanje tv imaš streaming takođe u rom-u, ako si uopšte to pitao. A ima i manila tv.
[ MILIC @ 10.06.2010. 10:32 ] @
Nisam u mogucnosti da svaki dan pregledam topic u forumu ali da nastavim,
Sa ovog sajta sam skinuo u RAR formatu JBlend. " http://www.dl4all.com/search/free+jblend+Htc+HD2+java.html "
Otpakovao sam ga u poseban fajl, i sda bih zamolio nekog da mi objasni sta dalje da radim.
U telefonu postoji Jblend ikona ali ona sa startovanjem prikaze da aplikacija nije instalirana pa mi trazi da je instaliram.
Posto nije instalirana a i nije u memorijskoj karti onda mi trazi da downloadujem i prebaci me na internet konekciju ali samo se otvori IE.