[ slobo klajic @ 20.06.2015. 21:23 ] @
Treba mi pomoć u sledećem:
Naime koje je najidealnije mesto u unutrasnjosti karoserije (kabini) automobila za postavljanje SONDE za merenje temperature vazduha u autu, tj mesto gde ce ona biti najrealnija, a ovo sve iz razloga sto preko tog instrumenta trebam povezati AC klimu da mi na odredjenoj temeraturi ukljuci kompresor klime.
Hvala
[ bakara @ 20.06.2015. 22:35 ] @
Nema realnog merenja temperature u kabini vozila.... cak i fabricki automatski sistemi ne mogu tu mnogo da naprave.

Ako ti je auto na suncu realno je u kabini 50 stepeni, ako ti zadas recimo 22 stepena sto ljudi najcesce rade, klima ce raditi neprestano i opet nece moci da postigne tu temperaturu.
Automatski sistem ima smisla ako dugo vozis auto pa sitem ima vremena da postigne zadatu temperaturu, za kratke relacije najbolje su manuelne komande.
Inace idealno mesto je u samoj sredini vozila u visini ramena, ali tamo nemas gde da postavis senzor, pa se fabricki postavlja ili na centralnoj konzoli ili na retrovizor.
[ slobo klajic @ 31.07.2015. 07:38 ] @
Moze li neko da mi pomogne u sledecem.

Iz toyote rav4 2.0 d, 2003 godine izvadio sam originalni radio koji je pokazivao spoljasnu temperaturu.
Umesto istog ugradio sam multimedijalni uredjaj, takodje za isti auto ali taj uredjaj u sebi nema opciju merenja temperature.

Moze li mi neko pomoći kako da nadjem koja je zica u onoj gomili kablova od radia, SONDA - senzor kako bi istu iskoristio za povezivanje sa drugim estrernim meracem temperature.

Hvala.